Участвайте в „Академия за иновации 2020“


21 януари 2020
До края на месец май продължава регистрацията за участие в академията за стартиращи иновативни проекти на студенти „Български иновационен хакатон“. Състезанието се организира за седма година от агенцията за иновации „Иновейшън стартър“ (Innovation Starter) в партньорство с водещи университети от страната. То ще се проведе онлайн от 5 до 6 юни в рамките на 24 часа. Към момента са се регистрирали 870 участници, а отборите ще имат възможността да разработват и прототипират идеи за справяне с кризата, подобряване на средата в България, нови бизнес модели и устойчиви иновации. Голямата награда за отбора победител през 2020 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел, осигурени от Европейската инвестиционна банка и Представителството на Европейската комисия в България. Още две идеи ще бъдат отличени със специални награди от партньорите на събитието – едногодишна стипендия и участие в предприемаческа програма. Студентите ще разработват и презентират сами своите идеи по следните теми и дисциплини: Айнщайн: Естествени науки – биология, физика, химия, математика, медицина и др. Платон: Хуманитарни науки – психология, философия, филология, педагогика и др. Аристотел: Социални науки – антропология, социология, държавно управление, история, журналистика и др. Мъск: Технологии и инженерни науки – програмиране, телекомуникации, електроника, мехатроника и др. Джобс: Бизнес администрация и икономика – предприемачество, реклама и маркетинг, управление, финанси, икономика и др. Дисни: Изкуства – архитектура, дизайн, изобразително изкуство, музика и др. Проектите ще бъдат оценени от жури, включващо инвеститори, преподаватели, технологични експерти и иноватори. От името на Технически университет – Габрово като член на академичното жури ще се включи проф. Стоян Капралов, директор на Университетски център за работа с изявени студенти и ученици. Регистрацията на студентските отбори (с до 5 участници) се заявява в сайта на инициативата: http://bit.ly/InnovationAcademy2020

Нови членове

Yavor Simeonov

eeeee


АМК ЗАДВИЖВАЩА И УПРАВЛЯВАЩА ТЕХНИКА ЕООД

Производствена и развойна дейност


Петър Ганев

Петър Ганев е старши изследовател в Института за пазарна икономика (ИПИ). Интересите му са в областта на развитието и икономическия цикъл, публичните финанси и ролята на държавата, регионалното развитие, свободните пазари и неравенството. Изучава и историята на Австрийската икономическа школа. Ганев е председател на УС на Българската макроикономическа асоциация в периода 2016-2017 г. Автор на множество статии с икономическа тематика. Отговаря за студентските инициативи на ИПИ.  


ЛС ТЮБС АД

Производство на екструдирани туби


ИМПУЛС АД

ИМПУЛС АД


Галина Михнева

Оценител на съответствието на газови уреди съгласно РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/426 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА.


Галина Михнева

Оценител на съответствието на газови уреди съгласно РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/426 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА.


Борис Станев

Докторант по Автоматизирани системи за обработка на информация и управление


Борислав Ганев

Докторант в катедра "Компютърни и комуникационни технологии"


Нови Проекти

dfghdgfhgfdhdgfh

gfdfgdfdg


Тест проект

описание


Иновативен подход при разработката на ергономичен интерфейс за бизнес ориентиран софтуер.

Проектът има за цел да реализира програмна основа, върху която да се изграждат нови ергономични екранни форми, съобразени с удобството на работа на потербителите и възможностите на съвременните монитори.   


Проект за мрежови услуги

Какво е Lorem Ipsum? Lorem Ipsum е елементарен примерен текст, използван в печатарската и типографската индустрия. Lorem Ipsum е индустриален стандарт от около 1500 година, когато неизвестен печатар взема няколко печатарски букви и ги разбърква, за да напечата с тях книга с примерни шрифтове. Този начин не само е оцелял повече от 5 века, но е навлязъл и в публикуването на електронни издания като е запазен почти без промяна. Популяризиран е през 60те години на 20ти век със издаването на Letraset листи, съдържащи Lorem Ipsum пасажи, популярен е и в наши дни във софтуер за печатни издания като Aldus PageMaker, който включва различни версии на Lorem Ipsum.