Седмицата на предприемачеството


18 октомври 2018
С бизнес конференция по проект ESSPO ще започне Седмицата на предприемачеството, която ще се проведе в Габрово от 19 до 22 октомври 2017 г. Организатори на инициативата са Община Габрово и Областен информационен център – Габрово. Домакин на форума на 19 октомври ще бъде библиотеката на габровския Технически университет. Дискусията ще стартира в 11:00 часа, а основните теми са обединени в три панела: „Предизвикателствата на технологичната трансформация“, „Бизнес и иновации“, „Кадри и заетост“. Сред участниците са евродепутатът Андрей Новаков, изпълнителният директор на Европейската асоциация на агенциите за икономическо развитие – EURADA Естебан Пелайо, Нида Камил Озболат от Съвместния изследователски център в Севиля, зам.-председателят на Българската академия на науките чл.-кор. Костадин Ганев, управителят на „Джоб Тайгър“ Светлозар Петров и други. Специален акцент в събитието е панелът „Диалог с бизнеса“, който ще се състои от 16:00 до 18:00 часа. Участие са потвърдили заместник министър-председателят Томислав Дончев, основателят на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и председателят на управителния съвет на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ Мартин Дановски. В следващите дни – от 20 до 22 октомври, Габрово за втори път ще бъде домакин на Лагер за иновации. Инициативата ще обедини отново активни, позитивни и ангажирани хора на различни възрасти в разработването на креативни идеи за Габрово, насочени към културата и градския дизайн, индустрията, предприемачеството и образованието. Пълната програма на бизнес конференцията може да разгледате ТУК. Желаещите да се включат могат да го заявят до 18 октомври 2017 г. чрез формата за регистрация на: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeryFXgdV9YnlFp9qz46YEcca5l2MWUz4kBC6TTv5EeCJJjbA/viewform?embedded=true Подробности относно Лагера за иновации ще намерите на сайта на събитието: https://gabrovoinnovationcamp.eu/ „Постигането на устойчиво икономическо развитие изисква съвместни и координирани усилия на всички заинтересовани страни и активен диалог между тях. Неизменен елемент от него е подобряването на иновационните процеси в предприятията, с което да се постигне тяхната ефективност и повишена конкурентоспособност. Подпомагането на местното икономическо развитие е един от водещите приоритети на Община Габрово, по който се работи системно, последователно и многопосочно.“ Станете част от Седмицата на предприемачеството в Габрово!

Нови членове

Yavor Simeonov

eeeee


АМК ЗАДВИЖВАЩА И УПРАВЛЯВАЩА ТЕХНИКА ЕООД

Производствена и развойна дейност


Петър Ганев

Петър Ганев е старши изследовател в Института за пазарна икономика (ИПИ). Интересите му са в областта на развитието и икономическия цикъл, публичните финанси и ролята на държавата, регионалното развитие, свободните пазари и неравенството. Изучава и историята на Австрийската икономическа школа. Ганев е председател на УС на Българската макроикономическа асоциация в периода 2016-2017 г. Автор на множество статии с икономическа тематика. Отговаря за студентските инициативи на ИПИ.  


ЛС ТЮБС АД

Производство на екструдирани туби


ИМПУЛС АД

ИМПУЛС АД


Галина Михнева

Оценител на съответствието на газови уреди съгласно РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/426 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА.


Галина Михнева

Оценител на съответствието на газови уреди съгласно РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/426 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА.


Борис Станев

Докторант по Автоматизирани системи за обработка на информация и управление


Борислав Ганев

Докторант в катедра "Компютърни и комуникационни технологии"


Нови Проекти

dfghdgfhgfdhdgfh

gfdfgdfdg


Тест проект

описание


Иновативен подход при разработката на ергономичен интерфейс за бизнес ориентиран софтуер.

Проектът има за цел да реализира програмна основа, върху която да се изграждат нови ергономични екранни форми, съобразени с удобството на работа на потербителите и възможностите на съвременните монитори.   


Проект за мрежови услуги

Какво е Lorem Ipsum? Lorem Ipsum е елементарен примерен текст, използван в печатарската и типографската индустрия. Lorem Ipsum е индустриален стандарт от около 1500 година, когато неизвестен печатар взема няколко печатарски букви и ги разбърква, за да напечата с тях книга с примерни шрифтове. Този начин не само е оцелял повече от 5 века, но е навлязъл и в публикуването на електронни издания като е запазен почти без промяна. Популяризиран е през 60те години на 20ти век със издаването на Letraset листи, съдържащи Lorem Ipsum пасажи, популярен е и в наши дни във софтуер за печатни издания като Aldus PageMaker, който включва различни версии на Lorem Ipsum.